Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

O χρόνος έχει 4 έποχές ,12 μήνες, 52 εβδομάδες και 365 ημέρες ! 
Μάθαμε  για όλα αυτά  κι αποφασίσαμε στο νηπιαγωγείο μας να φτιάξουμε έναν πίνακα με τα δώρα του χρόνου! Σκεφτήκαμε όλοι μαζί, συζητήσαμε  τις ιδέες μας , συνεργαστήκαμε πολύ καλά και το αποτέλεσμα  ήταν τέλειο!
Η ομαδική εργασία μας είχε αρκετή δουλειά.Σας την παρουσιάζουμε βήμα- βήμα:
Πρώτα συζητήσαμε  για τα σχέδια που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι αποφασίσαμε για τον χρόνο να φτιάξουμε ένα σπίτι με 4 παράθυρα  εποχές , 12 δέντρα -μήνες , 52 πουλιά όσες και οι εβδομάδες του και οι  365 ημέρες του , τουβλάκια στον τοίχο του σπιτιού.
Ετοιμάσαμε τα δέντρα και τα πουλιά και ήρθε η ώρα για να τα μετρήσουμε. Τα δέντρα μας ήταν περισσότερα απο όσα χρειαζόμασταν.
  Ήταν  καλή ευκαιρία για  να θυμηθούμε  τις  έννοιες ψηλό- κοντό , φαρδύ- στενό , πολλά-  λίγα , περισσότερα - λιγότερα και να κάνουμε συγκρίσεις - εκτιμήσεις.
                                               Στη συνέχεια μετρήσαμε - ομαδοποιήσαμε τα πουλιά
Και τώρα έφτασε η ώρα για τα δύσκολα! Πως θα μετρήσουμε τα τούβλα; Ευτυχώς με τη βοήθεια της κυρίας δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Μετρούσαμε κι όταν φτάναμε στο 50  κολλούσαμε ένα ασημένιο αστεράκι , γράφαμε τον αριθμό  50  και αρχίζαμε πάλι απο την αρχή.  Έτσι κολλήσαμε 7 αστεράκια μέχρι τα 350 τουβλάκια. Τα 15 τουβλάκια έγιναν σκαλιά στο σπίτι του χρόνου 
                         Και  ήρθε επιτέλους η στιγμή για να βάλουμε το κάθε τι στη θέση του !






 Η ομαδική εργασία μας είναι έτοιμη!









Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


       2 περιστέρια να  ρθουνε να φέρουνε ευχές
            0 λοι σας να γιορτάσετε με γέλια και χαρές. 
1 όμορφο ξεκίνημα να έχει η χρονιά
3 χιλιάδες όνειρα να βγούν αληθινά.