Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Βιβλιοπροτάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


Eίναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σε ένα ψυγείο; Είναι ποτέ δυνατόν μέσα στη νύχτα να ακούγεται μουσική από το ίδιο αυτό ψυγείο; Aκολουθήστε το περιπετειώδες ταξίδι του Mάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του, και γνωρίστε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της υγείας μας. Aνακαλύψτε την ενέργεια που κρύβεται σε κάθε επιλογή της διατροφής μας και μετατρέψτε το καθημερινό ταξίδι της τροφής σε ταξίδι γνώσης, εμπειρίας, νοστιμιάς, δύναμης και υγείας.





Χρειάζεται υπομονή, αγάπη και γνώση για να μάθει το παιδί να τρώει σωστά, να αγαπά τις υγιεινές τροφές, να αποφεύγει τις επικίνδυνες. Έτσι, θα θωρακίσει την υγεία του για όλη τη ζωή του.
Στους ήρωες του βιβλίου το παιδί θα αναγνωρίσει τον εαυτό του και κάποιες από τις συμπεριφορές του, και θα συνειδητοποιήσει την ωφέλεια της υγιεινής δίαιτας.


 

Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ο Σάκης Γαλατάκης, η Φρουτένια... και οι φίλοι τους προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους. Οι Χημικοχωρίτες όμως με τον Ανθρακόλα και την παρέα του, που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν.Θα καταφέρουν οι Μεγαλομπουκίτες, οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας, να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο;Ποιο είναι το μυστικό τους όπλο;Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων αποκαλύπτονται τα πολύτιμα μυστικά των τροφών και τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής


Τι κοινό έχουν ένα πιάτο ζεστή σουσαμόσουπα, η δίαιτα του Μάκη του Ιπποπόταμου, η συνταγή ενός Πελεκάνου γιατρού από το Μεξικό, ένα δέντρο που τραγουδάει, το αναψυκτικό της Καμήλας με τα δύο μπικίνια, και τα γυαλιστερά λουστρίνια του Ασβού;
Τον κύριο Αγησίλαγο που ένα πρωί απλά... ξύπνησε με μαγουλάδες.
Ένα παραμύθι το οποίο μέσα από τις αστείες περιπέτειες του ήρωα του μας μιλάει για την σημασία της ισορροπημένης διατροφής.




Μια ιστορία όπου μέσα από ένα πολύ απλό, διασκεδαστικό κείμενο με ωραία εικονογράφηση τα παιδιά συνειδητοποιούν τις συνέπειες της παχυσαρκίας.

Μια πολύ πεινασμένη κάμπια  ,του ΕRIC CARL
Ένα υπέροχο βιβλίο για τη διατροφή !



Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΚΑΜΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
                                                                              

                                                                      
                    










Η κάμπια πεινούσε πολύ κι εμείς της δώσαμε  να φάει κι άλλα φρούτα !!!

  Μας είχε όμως έκπληξη!Με το καλειδοσκόπιό της είδαμε τα αντικείμενα  περίεργα , φανταστικά!!
Η ιστορία της πεινασμένης κάμπιας μας άρεσε πολύ .Γι΄αυτό κι εμείς βάλαμε τις κάρτες στη σειρά και την ξαναείπαμε απο την αρχή. 
 
Όμως σας έχουμε και μια συμβουλή:Μην  της μοιάσετε στο φαγητό πολύ , αν θέλετε να έχετε  την υγεία σας καλή!
                                                                     Η πυραμιδα της διατροφής






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου